Fakta om Otinova öronspray

Varje år drabbas drygt 100 000 svenskar av extern otit, hörselgångsinflammation. Behandling av extern otit består idag av framför allt av receptbelagda
läkemedel som innehåller steroider och antibiotika.

Vad är Otinova öronspray?

Otinova öronspray är en antibiotikafri egenvårdsprodukt, som består av aluminiumacetat/acetotartrat och ättiksyra, mer känt som Burow’s lösning. Otinova öronspray är CE-märkt den enda medicintekniska produkten som är registrerad hos Läkemedelsverket för indikationen profylax och behandling av extern otit.

När hjälper Otinova öronspray?

Otinova öronspray kan användas både som profylax och behandling. Om behandlingen påbörjas redan vid de första symptomen som klåda i örat så kan man lätt avvärja hela problemet. Har sjukdomen redan brutit ut med värk i öronen kan Otinova ersätta en stor del av de receptbelagda läkemedel som finns mot extern otit.

Hur verkar Otinova öronspray?

Otinova verkar lokalt uttorkande, är klådstillande och har en bakterie- och svampdödande effekt. De antimikrobiella och kliniska effekterna är vetenskapligt och kliniskt dokumenterade. Ladda ner pdf med en vetenskaplig sammanfattning.
Vill du beställa rivblock med patientinformation om Otinova öronspray eller boka ett klinik-besök där vi informerar om Otinova öronspray?

Gå till beställningsformuläret eller skicka ett e-mail till pharma@abigo.se .Ladda hem

Mer information rörande hörselgångsinflammation/extern otit, Burow's lösning samt Otinova öronspray kan du ladda hem genom att klicka på de olika länkarna nedan.

  1. Otinova öronspray - bipacksedel
  2. Otinova öronspray - informationsblad till sjukvårds- och apotekspersonal
  3. Otinova öronspray - produktblad
  4. Artikel i AllmänMedicin nr. 2, 2013 "Extern otit - Burows lösning åter till heders".
     
     
    Vill du beställa Ear Wicks, klicka här!

Burows lösning apoteksflaska