Om ABIGO

ABIGO Medical AB är ett svenskt läkemedels- och medicintekniskt bolag med stark internationell tillväxt. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför receptfria (NeurolKolsuspension) och receptbelagda läkemedel, livsmedel för medicinsk användning, medicintekniska produkter för avancerad sårbehandling (SORBACT®) samt för öron (Vaxol®Otovent®Otinova®) och ögon (Tearsagain®, Blephacura®). Med en organisk tillväxt-strategi, baserad på innovativa, patentskyddade produkter säljer ABIGO produkter i över 65 länder runtom i världen. Försäljning sker genom egna marknadsbolag i Norden samt i ett internationellt distributionsnätverk. Bolaget som grundades 1989 av bröderna Jan G. Smith och Leif Smith har idag 140 anställda och en omsättning på 300 MSEK. Huvudkontor och forskningslaboratorium finns i Göteborg, tillverkningen sker i egen fabrik i Askersund.


ABIGO utvecklar och saluför bl.a. Otinova®, en öronspray som används för att behandla och förebygga extern otit/ hörselgångsinflammation. Otinova® är uttorkande, klådstillande, antibakteriell och antimykotisk utan att innehålla varken steroider eller antibiotika. Otinova® är CE-märkt, den enda medicintekniska produkten som är registrerad hos Läkemedelsverket för indikationen profylax och behandling av extern otit. Otinova® säljs receptfritt på apotek i Sverige, Norge och Danmark och vissa specialbutiker inom dykning. Företagets kvalitetsarbete sker enligt principerna för ISO 13485. PRESSRELEASE 2018-05-18:

För ytterligare information se Mynewsdesk

ABIGO Medical AB övertar företaget Amellnova AB, baserat i Uppsala. Med storsäljaren, Otinova, för behandling av inflammation i hörselgången (extern otit), stärker ABIGO ytterligare sin position inom terapiområdet öron genom att erbjuda receptfri hjälp inom hela egenvårdsområdet för öron/hörselgång. 

Abigo blir en stark samarbets- och kunskapspartner inom terapiområdet öron för sjukvården och apoteken, tack vare produkterna Vaxol, Otovent och Otinova. Abigo stärker sin position inom hälsa och egenvård med fokus på kampen mot antibiotikaresistens och produkter som både förebygger och effektivt behandlar infektioner.

Varje år drabbas drygt 100 000 svenskar av extern otit (inflammation i hörselgången). Behandlingen har främst bestått av receptbelagda läkemedel som innehåller steroider och antibiotika, nu håller Otinova på att ändra på det. Otinova innehåller varken steroider eller antibiotika. Den förebygger och behandlar enkelt, effektivt och är receptfri, till stor nytta för sjukvården och de patienter som drabbas av extern otit.

- Otinova är ett värdefullt tillskott för Abigo, en mycket intressant produkt och succé på marknaden som dessutom har en stor utvecklingspotential. Abigo är ett komplett läkemedels- och medicintekniskt företag. Vi har kompetens och resurser att utveckla en bredare produktportfölj och därmed öka försäljningen rejält, det här är en spännande möjlighet. Otinova passar oss perfekt. Vi ska stärka intresset för Otinova i Skandinavien, därefter i övriga Norden och vidare globalt. Vi marknadsför redan nu våra produkter framgångsrikt i fler än 65 länder, säger Jan G. Smith, CEO på Abigo.

- Abigo kan marknadsföra Otinova på många fler marknader än vad Amellnova hade mäktat med. Dess potential kommer nu att tas om hand på ett optimalt sätt. Dessutom kompletterar Otinova utmärkt andra Abigo-produkter. Abigo har nu tre produkter inom detta område i sin portfölj och det kommer att ge Otinova de bästa förutsättningarna att bli den stora produktsuccé som den förtjänar, säger Claes Lundberg grundare av Amellnova.

För ytterligare information kontakta gärna

Björn Larsson, Kommunikationschef på ABIGO Medical AB, tel: 0766 20 17 25, e-post: bjorn.larsson@abigo.se

Jan G Smith CEO och styrelseordförande på ABIGO Medical AB, tel: 070 553 37 71, e-mail: jan.g.smith@abigo.com

Claes Lundberg CEO Amellnova AB, Research and Development, Mobile +46 (0)73-360 1951, e-mail: claes.lundberg@amellnova.se 


ABIGO Medical AB
Ekonomivägen 5, 436 33 ASKIM Sverige, Tel.: 031-7484950, www.abigo.se

pharma@abigo.se


Org. Nr. 556336-7795